96 576 60 00 - Plaça del Convent, 2, 03760 Ondara ajuntament@ondara.org

Festes Populars de Sant Jaume.La setmana que compren entre els dos últims caps de setmana de Juliol es celebren les festes de Sant Jaume. Són organitzades per l’Ajuntament d’Ondara i col·labora una comissió formada per penyes i quintades.Les principals activitats que es fan a Sant Jaume son:

  • Entrades de bous.
  • Actuacions musicals.
  • Futbol Vaca.
  • Sopars populars al carrer.

Una particularitat d’aquesta festa és que es de caràcter principalment nocturn, i que la gent s’organitza en Penyes i Quintades per a montar-se cadascú els seus “garitos”, on no falta mai beguda per a tota la gent que els visita.

 

Festes Patronals de la Mare de Déu de la Soledat.

Es celebra el segon cap de setmana de Juliol. És la festa religiosa per excelència d’Ondara, i es celebren en honor a la patrona del poble. La festa està organitzada per l’Associació de la Mare de Déu de la Soledat i una Comissió de Festes que canvia cada any. Cada any es tria una regina de les festes i una cort d’honor, que vestits amb les millors gales, fan acte de presència als principals actes d’aquesta festa. (Coronació de la Regina, Processó dedicada a la Mare de Déu, Ofrena de Flors, etc.)

 

Festes del Santíssim Crist.

Es celebra el tercer cap de setmana de juny Festa dedicada al Santíssim Crist. Festa que es desenvolupa pel barri del Crist, encara que actualment ja té un caràcter més popular.

 

Festes Populars de Pamis.

Es celebra el cap de setmana següent a les festes de Sant Jaume. Balls populars, paelles i altres activitats.

 

Fira de Novembre.

Fira tradicional de paradetes (data del 1690) que es celebra durant el mes de novembre.

El primer cap de setmana de fira també es celebra una fira medieval. Actualment cobra molta importància la Fira de Mostres, Fira de Comerç Local i la Fira Gastronòmica, celebrats durant els caps de setmana de fira al recinte del Prado.

 

Setmana Santa.

Tradicional escenificació de la Setmana Santa, organitzada per la Junta Central de Cofradies.

Pin It on Pinterest

Share This