96 576 60 00 - Plaça del Convent, 2, 03760 Ondara ajuntament@ondara.org

Informació d’interés

Ondara, està situada a la comarca de la Marina Alta, al nord de la província d’Alacant, a una distància de 91 km d’Alacant i 91 km de València. A més es troba a 4 km de la costa. El seu terme municipal té una extensió de 10,4 km2 i està a una altura de 35 metres per damunt del nivell del mar.

A l’oest limita amb Beniarbeig, al nord amb El Verger, al sud amb Pedreguer, a l’est amb Dénia i una xicoteta franja del seu terme limita al noroest amb Benimeli.

El seu territori és pràcticament pla, a excepció del sector nord-oest del terme que està ocupat per la Serra de Segària. Ondara gaudeix d’un clima típicament mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos, sent la temperatura mitjana anual de 18 º.

Com arribar

Per carretera:

Nacional 332, Km 198.
Autopista A-7, eixida 62. www.aumar.es

En autobús:

Xarxa d’autobusos ALSA. Veure horaris

Estacions de trens:

· Gandia a 25 km (Linia Gandia-València, enllaç amb la linia nacional). www.renfe.es
· Dènia a 8km (Linia Dènia-Alacant). www.fgv.es

Aeroports:

Aeroport de València. Consulta

Aeroport de Alacant. Consulta

Història

Els primers vestigis d’assentaments humans pròxims a Ondara es localitzen en les coves del Colom i del Corb (paleolític mitjà), cova fosca (eneolític) i en la serra de Segària un poblat ibèric.

Sobre les distintes teories que explicarien el topònim Ondara, pareix ser que la del professor Manuel Sanchis Guarner siga la més rigorosa. Segons ell, procediria de “Ondar”, vocable ibèric que significa arenal.

Festes

La setmana que compren entre els dos últims caps de setmana de Juliol es celebren les festes de Sant Jaume. Són organitzades per l’Ajuntament d’Ondara i col·labora una comissió formada per penyes i quintades.Les principals activitats que es fan a Sant Jaume son:

  • Entrades de bous.
  • Actuacions musicals.
  • Futbol Vaca.
  • Sopars populars al carrer.

Gastronomía

A Ondara, podem trobar una rica cuina tradicional, basada especialment amb els tradicionals arrossos mediterranis.

Pin It on Pinterest

Share This